TREBINJE: Pokaznom vježbom gašenja požara “Trebinje 2015” završena četverodnevna obuka i vježba vatrogasaca iz BiH i Crne Gore u okviru Projekta prekogranične saradnje u zaštiti od požara i vatrogastvu

Na ovoj obuci i vježbi učestvovalo je 67 vatrogasaca iz 10 općina Bosne i Hercegovine i iz pet općina Crne Gore. Pokazana je spremnost i sadejstvo vatrogasaca i spasilačkih službi ovih država u gašenju požara većih razmjera i spašavanju povrijeđenih lica tokom akcije gašenja požara na otvorenom prostoru.

Nakon četverodnevne obuke i vježbe, u Trebinju je 20.11.2015. godine završena obuka vatrogasaca u okviru Projekta prekogranične saradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore u oblasti zaštite od požara i vatrogastva, koji se finansira iz IPA fonda Evropske komisije i traje 24 mjeseca.

Pored predstavnika FUCZ, na ovoj obuci i vježbi učestvovalo je 67 vatrogasaca iz Bosne i Hercegovine (Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Jablanica, Konjic, Mostar, Ravno, Stolac i Trebinje) i Crne Gore (vatrogasci i spasilačke službe iz Nikšića, Plužina, Pljevalja, Šavnika i Žabljaka).

Obuka i trening završena je pokaznom vježbom gašenja požara otvorenog prostora “Trebinje 2015” u kojoj su učestvovali predstavnici Crvenog krsta Trebinje, Hitne medicinske pomoći i MUP-a Trebinje.

{loadposition 2015-11-23}

Ovom vježbom pokazana je spremnost i sadejstvo vatrogasaca i spasilačkih službi ovih država u gašenju požara većih razmjera i spašavanju povrijeđenih lica tokom akcije gašenja požara na otvorenom prostoru.

Prisutni zvaničnici Bosne i Hercegovine i Crne Gore ovu vježbu su ocijenili najvećom ocjenom i konstatovali da je na ovaj način još jednom potvrđena opravdanost potpisanog Sporazuma o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih nesreća između ove dvije zemlje.