Tim za UES FUCZ “Mostar A” sa odlagališta sekundarnih sirovina “Cibos” u Mostaru uklonio i uništio 10 artiljerijskih granata

Zajedno sa ovim artiljetrijskim granatama uništena su i eksplozivna sredstva koja su u proteklih petnaest dana uklonjena na zadacima u Gradu Mostaru i općinama Čapljina, Čitluk, Jablanica i Konjic.

Timovi za uništavanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nastavljuju sa svakodnevnim aktivnostima uklanjanja i uništavanja eksplozivnih sredstava.

Nakon prijave pronalaska eksplozivnih sredstava u kontingentu otpadnog željeza na odlagalištu sekundarnih sirovina “Cibos” u Mostaru,Tim za uništavanje eksplozivnih sredstava FUCZ “Mostar A” sa ove lokacije uklonio je 10 artiljerijskih granata i uništio ih na mjestu za uništavanje eksplozivnih sredstava zajedno sa eksplozivnim sredstvima koja su sa terena uklonjena na ranijim zadacima u Gradu Mostaru i općinama Čapljina, Čitluk, Jablanica i Konjic.

FUCZ još jednom poziva građane da svi oni koji pronađu eksplozivna sredstva ili sumnjaju na njihovo postojanje, ne poduzimaju ništa kako bi ih samostalno uklonili, već da te informacije prijave na jedan od sljedećih kontakata:

  • Civilna zaštita – 123
  • Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite – 767 530
  • Na facebook stranici FUCZ (inbox)
  • Na e-mail adresu – nus@http://fucz.gov.ba