Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.05.2017. godine, do 10:00 sati

POTRESI

Slabiji potres, 2,4 stupnja po Richteru i procenjenim intezitetom u epicentralnoj zoni od 3 stepena Merkalijeve skale, potresao je sinoć u 21:00 sati Hercegovinu, a epicentar je zabilježen u blizini Širokog Brijega. Potres ovog inteziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

POŽARI

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je četiri manje intervencije i to: dvije intervencije na gašenju požara električnih instalacija i po jedna intervencija na gašenju niskog rastinja i stabla.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. PVB Tuzla imala je intervenciju na gašenju zapaljene plinske boce u ulici Vukovarska. Požar je lokalizovan i ugašen.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Općina Centar. Dana, 12.05.2017. godine, u 10:30 sati, prijavljen je pronalazak dva „topovska udara“ u ulici Omera Stupca.

Općina Ilidža. Dana, 12.05.2017. godine, u 18:56 sati, prijavljen je pronalazak torbe sa municijom i ručnom bombom u stanu, ulica Braće Toković, u Hrasnici.

Informacije o pronađenim eksplozivnim sredstvima su proslijeđene su Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OSTALO

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica Visoko imala je jednu intervenciju u kojoj je pružena pomoć jednoj ženskoj osobi koja je pokušala suicid utapanjem u rijeku Fojnica u gradu. Osoba je prebačena u Dom zdravlja Visoko.  

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE