Povodom dana CZ Ministar sigurnosti BiH uručio pohvale pripadnicima FUCZ

Čestitajući pripadnicima civilne zaštite, ministar Dragan Mektić izrazio je zadovoljstvo što se daje sve veći značaj civilnoj zaštiti, prije svega u smislu prevencije, a poslije u otklanjanju posljedica katastrofa i dodao da pripadnici Civilne zaštite rade veoma častan posao. Zahvalio je pripadnicima civilne zaštite za sve što su učinili i što čine na zaštiti i spašavanju, pozvavši ih da “ostanu i dalje u toj funkciji”.

Svečanim prijemom na kojem su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena priznanja za doprinos u oblasti zaštite i spašavanja u Sarajevu je, u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH, obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite, zaštite i spašavanja BiH. Prisutnim u Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 obratio se ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i istakao da živimo u stalnoj opasnosti od različitih vrsta prirodnih i drugih nesreća koje u trenu promijene život, donesu vanredno stanje, unište imovinu koja se gradi godinama. Čestitajući pripadnicima civilne zaštite ovaj dan, izrazio je zadovoljstvo što se daje sve veći značaj civilnoj zaštiti, prije svega u smislu prevencije, a poslije u otklanjanju posljedica katastrofa i dodao da pripadnici Civilne zaštite rade veoma častan posao.

Odlukom Ministra sigurnosti BiH za izuzetan doprinos u jačanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH pohvale zaštite i spašavanja, između ostalih, dodijeljene su i pripadnicima Federalne uprave civilne zaštite, i to: Muzaferi Rastoder, šefu Odsjeka za operativne poslove u FUCZ, Majdi Kovač, višem stručnom saradniku za odnose s javnošću u FUCZ, Armanu Skandi, demineru, vođi tima za UES Mostar “A”, Benjaminu Bravi, demineru, medicinaru u Deminerskom timu Sarajevo “B” i Zajedničkim timovima FUCZ i Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Ministar Mektić zahvalio je pripadnicima civilne zaštite za sve što su učinili i što čine na zaštiti i spašavanju, pozvavši ih da “ostanu i dalje u toj funkciji”.