Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite u potrazi za nestalim Adinom Mustajbegovićem iz Olova

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite u potrazi za nestalim Adinom Mustajbegovićem iz Olova

Trideset prvog januara ove godine, u 19 sati, nakon službene dojave, Federalna uprava civilne zaštite stupila je u kontakt sa općinskom službom CZ Olovo, izvršila analizu potrebne pomoći i odmah mobilizirala sredstva i ljudstvo. Na područje općine Olovo upućeno je 25 pripadnika deminerskih timova Tuzla A i B i Sarajevo A i B, ronioci, dva psa za pretragu terena sa vodičima, četiri robotizovane letjelice (dronovi) sa posadom i čamci za spašavanje FUCZ.

Adin Mustajbegović, rođen 27.7.1981. godine u naselju Solun kod Olova, a nestao je u subotu, 30. januara 2016. godine, dok je njegov nestanak PU Olovo prijavljen istog dana u 22:20 sati. Kako je posljednji put tog dana, oko 15 sati, nestala osoba viđena pored rijeke Krivaje, i s obzirom da se radi o osobi koja boluje od epilepsije, sumnja se na utapanje.

Akcija potrage za ovom nestalom osobom pokrenuta je 31. januara u 11 sati, a u pretragu rijeke Krivaje odmah su uključeni pripadnici Specijalističke jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona sa ronilačkom opremom, kao i pripadnici Rafting kluba iz Olova. Izvršena je pretraga korita rijeke Krivaje (u dužini od oko 1000 metara).

Potraga za nestalom osobom završena je u 16,30 sati, a nastaviće se sutra, 2. februara.

{loadposition 2016-02-01}