U organizaciji FUCZ i u skladu sa novom Uredbom pet vatrogasaca PVJ Kantonalne uprave CZ KS položilo ispit za rukovodioca akcije gašenja požara

U organizaciji FUCZ i u skladu sa novom Uredbom pet vatrogasaca PVJ Kantonalne uprave CZ KS položilo ispit za rukovodioca akcije gašenja požara

U aprilskom ispitnom roku, 02.04.2016. godine, u prostorijama Federalne uprave civilne zastite (FUCZ) i na poligonu Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (PVJ KUCZKS), održan je pismeni, usmeni i praktični dio ispita za rukovodioca akcije gašenja požara u skladu sa Uredbom o sadržaju, uslovima, načinu i programu polaganja ispita iz oblasti vatrogastva (“Službene novine Federacije BiH”, br. 93/12 i 105/14).

Ovom ispitu, pred Komisijom za polaganje ispita za rukovodioca akcije gašenja požara, koju je imenovao direktor FUCZ, pristupilo je pet od prijavljenih deset kandidata – profesionalnih vatrogasaca iz PVJ KUCZKS koji su ispunili propisane uslove i kojima je direktor FUCZ izdao rješenje o odobravanju polaganja ispita za rukovodioca akcije gašenja požara.

Ispit za rukovodioca akcije gašenja požara organizovan je po prvi put na području Federacije Bosne i Hercegovine, nakon donošenja navedene uredbe.

Svih pet kandidata položilo je ovaj ispit pa će im FUCZ izdati uvjerenje o položenom ispitu za rukovodioca akcije gašenja.

Za sedam dana (09.04.2016. godine) biće organizovan ispit za preostalih pet kandidata – profesionalnih vatrogasaca iz PVJ KUCZKS u aprilskom ispitnom roku.

{loadposition 2016-04-00}