Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 30./31.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Čapljina, imala je intervenciju od 13:00 do 15:30 sati, u Višićima, gdje je gorjela trska.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervenciju u mjestu Crnile, gdje je gorjela napuštena brvnara. Navedeni požari su ugašeni,  povrijeđenih lica nije bilo.

Tuzlanski kanton

Opština Srebrenik.  Profesionalna vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je  intervenciju na gašenju požara koji je izbio u firmi za proizvodnju peleta u ulici 2011 Oslobodilačke Brigade. Požar je ugašen.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Kreševo. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Kreševo imala je  intervenciju na gašenju požara porodične kuće. Na objektu je pričenjena veća materijalna šteta. Požar je ugašen, povrijeđenih lica nije bilo.

OŠTEĆENJE VODOVODNE MREŽE

Hercegovačkoneretvanski kanton

Grad Mostar. Primljena Informacija iz JP Vodovod Mostar u kojoj se navodi da će  zbog radova u Ul. Hrvatske mladeži, doći će do obustave vodosnadbjevanja  u periodu od 08:00 do 14:00 sati.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Kalesija. „B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče i Mašinski tim FUCZ  nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

„B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla na specijalnoj obuci na rijeci Neretvi u Konjicu.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Travnik. Prijavljen pronalazak ručne bombe o čemu je obavješten ”A”   tim Busovača i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE