Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 08./09.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Gračanica, imala je intervenciju na gašenju požara, gdje je gorjela trafo-stanica, u naselju Pribava. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Živinice. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Živinice, imala je intervenciju na gašenju požara, gdje su gorjele elektro instalacije, u pomoćnom objektu, u naselju Đurđevik. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Jelah, gdje je gorio neočišćeni dimnjak. Požar je ugašen. Pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo, jučer je u 15:08 sati, imala veću intervenciju na gašenju požara, koji je izbio u stanu na četvrtom spratu, u naselju Kovačići, ulica Radnička br.6. Požar je lokalizovan u 15:19 sati, a ugašen u 15:40 sati. U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

U ovom požaru jedna osoba je smrtno stradala.

U izvještajnom periodu PVJ-a je imala još tri manje intervencije, od kojih dvije na gašenju otpada i jednu na gašenju manjeg požara u kuhinji,u stanu.

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez, i dalje vrši  odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće, naselje Pirići, a DVD-e Vitez, u naselje Nadioci.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Općina Centar. Jučer, u 11:45 sati, od strane Policijske stanice Centar, primljena  informacija da je, u ulici Tešanjska br. 12, pronađena jedna ručna bomba. Informacija o pronađenom NUS-u, proslijeđena je Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, čiji pripadnici su izašli na teren i preuzeli navedeno ubojno sredstvo.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE