Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 28./29.11.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Srednjobosanski kanton

Općina Jajce. Pripadnici vatrogasne jedinice Jajce imali su intervenciju u ulici Maršala Tita gdje je gašena zapaljena plinska boca u ugostiteljskom objektu. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton Sarajevo                                                                                

U protekla 24 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je tri manje intervencije i to: dvije intervencije na gašenju zapaljenih dimnjaka i jednu intervenciju na gašenju zapaljene barake. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada Bihaća imala je jednu intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka u ulici 501.slavne brigade. Požar je lokalizovan i ugašen.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Dana, 28.11.2017. godine, Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije informacije o pronalasku eksplozivnih sredstava i to:

  • u 08:56 sati, od strane Službe civilne zaštite Vogošća da je u ulici Novi rezvoar pronađena jedna ručna bomba, i
  • u 15:05 sati, od strane PS Ilijaš da je na lokalitetu Srednjeg pronađena jedna ručna bomba.

O primljenim informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite koji će navedeni NUS uklonuti u toku današnjeg dana.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Dana, 29.11.2017. godine, u 11:45 sati, Kantonalni operativni centar CZ primio je informaciju od BH MAC-a Mostar o pronalasku eksplozivnih sredstva prilikom deminiranja terena. O zaprimljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE