Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 29./30.11.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara trave i niskog rastinja u naselju Tekija.

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada Bihaća imala je intervenciju na gašenju porodične kuće u mjestu Orljani. Požar je gasilo pet vatrogasaca sa dva vozila. Povrijeđenih lica nije bilo, na objektu je pričinjena manja materijalna šteta.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara gdje je gorjela privatna kuća u naselju Simin Han. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara gdje je gorjela vikendica u naselju Babine Luke. Požar je lokalizovan i ugašen.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Kalibunar gdje je gorio dimnjaka na stambenoj zgradi. Požar je ugašen.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS (LP – 19)

Tuzlanski kanton

Općina Tuzla.Tim za UES FUCZ-e obavljao je poslove preuzimanja i uništavanja NUS-a na području općina Tuzla i Sapna.

Općina Banovići. Tim za UES FUCZ-e nije izvodio radove na području općine Banovići zbog loših vremenskih uvjeta.

Srednjobosanski kanton

Općina Busovača. Prijavljen pronalazak nepoznatog NUS-a u ulici N.Š Zrinjski. Informacija o pronalasku NUS-a proslijeđena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Općina Jajce. Prijavljen pronalazak nepoznatog NUS-a na lokalitetu C.Polje. Informacija o pronalasku NUS-a proslijeđena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Općina Novi Grad.  Primljena informacija od Službe civilne zaštite općine Novi Grad o pronalasku dvije ručne bombe u ulici  Dobroševićka br.1. Informacija o pronađenim neeksplodiranim ubojnim sredstvima  proslijedjena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

O S T A L O

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Naradžasti nivo upozorenja za područje: Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Unsko-sanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo  zbog očekivanog udara  vjetra, brzine između 40 i 70 km/h, te intenzivnih padavina od 40 do 70 l/m2.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE