Federalna uprava civilne zaštite uručila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Orašje” vatrogasna odijela

Predstavnicima DVD “Orašje” opremu je uručio Fahrudin Solak, direktor FUCZ, a primopredaji opreme prisustvovali su i Eric Emaraux, ataše za unutrašnju sigurnost Francuske ambasade u BiH i Samir Đonlić, predstavnik Ministarstva sigurnosti BiH.

U prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), danas 05. jula 2017. godine, upriličena je primopredaja dijela vatrogasne opreme donirane od strane nevladine organizacije „Pompiers De L'urgence Internationale“ (“Vatrogasci za međunarodne hitne slučajeve“) iz Francuske koja putem Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini već godinama pomaže vatrogasnim jedinicama u BiH.

Oprema sadrži pet kompleta vatrogasnih odijela (intervencijska jakna, intervencijske hlače, vatrootporne rukavice i majice).

Predstavnicima DVD “Orašje”, koje egzistira već devedeset godina, doniranu opremu uručio je Fahrudin Solak, direktor FUCZ, a primopredaji opreme prisustvovali su i Eric Emaraux, ataše za unutrašnju sigurnost Francuske ambasade u BiH i Samir Đonlić iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Donirana oprema olakšat će DVD “Orašje” intervencije u slučajevima požara te povećati spremnost u protivpožarnim aktivnostima.