Predstavnik Federalne uprave uprave civilne zaštite prisustvovao sastanku i okruglom stolu Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH

Predstavnik Federalne uprave uprave civilne zaštite prisustvovao sastanku i okruglom stolu Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Sarajevu, 22.3. 2016. godine, održana je sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH (Vijeće za IPP) i okrugli sto na temu “Strategija infrastrukture prostornih podataka FBiH”.

Cilj ovog sastanka i okruglog stola bio je da Vijeće za IPP, u skladu sa svojim ovlaštenjima, razmotri i doradi ponuđeni tekst dokumenta “Strategija uspostavljanja i održavanja infrastrukture prostornih podataka FBiH”, koji je izradila Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te ga, u skladu sa članom 10 Uredbe o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, dostavi Vladi FBiH.

U uvodnom dijelu sjednice Vijeća i okruglog stola prezentaciju na temu “Nacionalna infrastruktura prostornih podataka i INSPIRE direktiva” članovima Vijeća, gostima i predstavnicima brojnih federalnih institucija prezentirala je doc. dr. Slobodanka Ključanin, dok su prezentaciju na temu “Strategija uspostavljanja i održavanja infrastrukture prostornih podataka u FBiH” imali prof. dr. Zdravko Galić i doc. dr. Vesna Poslončec-Petrić.

Predstavnik Federalne uprave civilne zaštite bio je Jasmin Geko, Centar za obuku struktura zaštite i spašavanja, odsjek za tehničke poslove.

{loadposition 2016-03-20}