Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 20/21.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašnju požara u ulici Zlatana Mešića, gdje je gorjeo privatni stambeni objekat. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervenciju na gašnju požara u ulici Bistua Nuova, gdje je gorjelo putničko motorno vozilo. Požar je ugašen.

VODOSNABDIJEVANJE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Iz JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać, pristigla je obavijest da je usljed obilnih padavina u proteklom periodu, došlo do povećanja izdašnosti izvorišta Klokot, Privilica,Trbljenik, Ostrovica i Toplica, a samim tim i do povećanja mutnoće vode pa se preporučuje  prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e “Stari Vitez”, i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće, naselje Pirići, a DVD-e “Vitez”, u naselje Nadioci.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Bosansko-podrinjski kanton

Grad Goražde. Dana 20.09.2017.godine nakon dojave građana o pronalasku NUS-a u selu Ljubljevići, MZ Kraboriš, grad Goražde, „A“ Tim izašao je na lice mjesta gdje su preuzeli jednu ručnu bombu koju su naknadno uskladištili.

Kanton Sarajevo

Od strane PS Stari Grad, Kantonalni operativni centar civilne zaštite zaprimio je prijavu o pronalasku NUS-a, u ulici Bakije sokak br. 28. O zaprimljenoj prijavi obaviješten je Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite koji je navedeni NUS uklonio u toku jučerašnjeg dana.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Na lokalitetu Turbe-Varošluk, pronađen NUS…Ručna bomba…….1 komad.

O primljenoj informaciji obaviješteni su „A“ Tim Busovača, te pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE