Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 21/22.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara privatnog stambenog i pomoćnog objekta u naselju Kuzumovići. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton Sarajevo

Općina Novi Grad. Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je veću intervenciju na gašenju požara u skladištu firme Feroelektro u ulici Halilovići bb. U intervenciju je učesvovalo sedam vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca. Požar je lokalozovan i ugašen a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta, povrijeđenih lica nije bilo.

Srednjobosanski kanton

Općina Bugojno. Vatrogasna jedinica općine Bugojno imala je intervenciju na gašenju požara u privatnoj kući. Na objektu je pričinjena materijalna šteta a povrijedjenih lica nije bilo.

VODOSNABDIJEVANJE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Iz JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać primljena informacija  da je usljed obilnih padavina u proteklom periodu došlo do povećanja izdašnosti izvorišta: Klokot, Privilica, Trbljenik, Ostrovica i Toplica, a samim tim i do povećanja mutnoće vode pa se preporučuje  prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Hercegovačkoneretvanski kanton

Grad Mostar. Od strane građana prijavljen pronalazak ručne bombe u mjestu Dračevica. Prijava o pronalasku NUS-a proslijeđena timu Mostar “A“ i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Tuzlanski kanton

„A“ tim FUCZ/KUCZ Tuzla za uklanjanje NUS-a vršio preuzimanje i uništavanje NUS-a na području općine Kalesija

„B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla nastavio proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“ na području općine Banovići.

„B“ timovi za deminiranje FUCZ Žepče i Orašje nastavili proces deminiranja „Rožanj-Jelica“ na području općine Sapna.

Mašinski tim FUCZ  nastavio je proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

Dana 21.09.2017.god. prijavljen pronalazak PP mine o čemu je obavješten Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Na lokalitetu Han Bila pronađena je ručna bomba. .Prijava o pronalasku  NUS-a proslijedjena  ”A” tim Busovača i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE