Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 16./17.04.2017. godine, do 14:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara na privatnoj kući u ul.Ivana Markovića br.11.

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine  Banovići imala je intervenciju na gašenju manjeg požara u privatnoj kući, u naselju Hrvati.

Požari su lokalizovani i ugašeni.

Unsko-Sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada Bihaća imala je manju intervenciju na gašenju požara u vremenu od 22:50 do 23:10 sati, na trgovačkom centru „Bingo“, gdje je gorjela reklama. Na intervenciju su izašla dva vatrogasca s jednim vozilom.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je manju intervenciju na gašenju požara u naselju Crkvice, gdje je u domu za starija lica, u hodniku izbio manji požar. Požar je ugašen bez većih posljedica.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinice Kantona Sarajevo imala je intervenciju na gašenju manjeg požara u stanu.

KLIZANJE TLA

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. Na klizištu u naselju Malješ stanje je stabilno. I dalje se izvode radovi na sanaciji klizišta.

Stanje na klizištu rudničke jalovine na Površinskom kopu Vrtlište  je za sada stabilno.  I dalje se vrše radovi na ispumpavanju akumulacije i radovi na tunelu.

ZAGAĐENJE ZRAKA – OKOLIŠA

Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK-a kvalitet zraka za dan 16.04.2017 godine, odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živnice, dok se na lokalitetu Mobilna: Gradačac nije mogao ocijeniti.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE