Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 05./06.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Konjic imala je intervenciju na gašenju požara od 20:45 do 22:45 sati, u mjestu Jezerine, gdje je gorjela unutrašnjost vikendice. Na lice mjesta pozvani su i pripadnici MUP-a, jer se sumnja da je požar podmetnut.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. Vatrogasci DVD Stari Vitez imali su  intervenciju na lokalitetu Šantići na gašenju požara u kom je gorjelo smeće  i koji se proširio na šikaru i nisko rastinje. Požar je ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervenciju na gašenju niskog rastinja i suhe trave kod trening centra u naselju Crkvice. Požar je ugašen.

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica Zavidovići imala je intervenciju u  selu Skroze, gdje je gojelo sijeno.   

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica Tešanj imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Medakovo, gdje je gorio silos za piljevinu u preduzeću “Artisan” d.o.o. Intervencijom vatrogasaca spriječeno je dalje širenje požara. U gašenju su učestvovala 4 vatrogasca i uposlenici preduzeća. Nije prouzrokovana veća materijalna šteta.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju požara:  jednu na gašenju automobila, jednu na gašenju niskog rastinja i jednu na gašenju lift kućice.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE