Uspješna podrška Federalne uprave civilne zaštite Trećim međunarodnim skokovima u vodu “Sarajevo Bentbaša 2017”

Uspješnoj  realizaciji ove manifestacije, kroz podršku sigurnosnom aspektu takmičenja, drugu godinu zaredom, doprinio je Tim za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite. Riječ je o sportsko-turističkoj manifestaciji na kojoj su učešće uzeli najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prvo mjesto osvojio je Danko Dangubić iz Konjica. Ove godine montažna platforma bila je postavljena na 17 metara, te je tako i takmičenje podignuto na viši nivo, a skakaonica na Bentbaši je, poslije Starog mosta u Mostaru, druga najviša skakonica u BiH i regiji.

U subotu, 19. avgusta,  u Sarajevu su održani Treći međunarodni skokovi u vodu “Sarajevo Bentbaša 2017” na kojem je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), kroz angažman svojih uposlenika, obučenih za spašavanje na vodi i pod vodom, dala svoju punu podršku, posebno kada je u pitanju sigurnost samih takmičara.

I ove godine skokovi su privukli veliku pažnju građana, ali i brojnih turista koji su uživali u ovom jedinstvenom spektaklu i nadmetanju najboljih skakača u vodu iz cijele regije.

Riječ je o sportsko-turističkoj manifestaciji koju organizira Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur” iz Sarajeva, na kojoj su učešće uzeli najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prvo mjesto, nakon sjajnog skoka, osvojio je Danko Dangubić iz Konjica.

Montažna platforma bila je postavljena na 17 metara, te je tako i takmičenje podignuto na viši nivo, a skakaonica na Bentbaši je, poslije Starog mosta u Mostaru, druga najviša skakonica u BiH i regiji.

Ova manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva, a FUCZ je bila jedan od partnera.