Sažetak vanredne informacije o akciji potrage za dvije nestale osobe u Stocu, za dan 13.02.2024. godine, do 13:00 sati.-Hercegovačko-neretvanski kanton

o akciji potrage za dvije nestale osobe u Stocu,

za dan 13.02.2024. godine, do 13:00 sati.-

Hercegovačko-neretvanski kanton

         Tijekom dana, 13.02.2023. godine., Operativni centar Civilne zaštite HNŽ-e je u stalnom kontaktu sa članovima timova za pronalazak unesrećenih, kao i sa CZ Stolac. Na temelju prikupljenih informacija šaljemo vam sljedeća saznanja:

U aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba u rijeci Bregavi sudjeluju: Federalne specijalizirane jedinice Civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom, Policija Stolac, DVD Stolac, 2 ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina, GSS Čitluk i GSS Ljubuški.

U jutarnjih satima (08:30) članovi ronilačkih timova za pronalazak unesrećenih su započeli pripremne radnje i kontrolne zarone na rijeci Bregavi.

Prema informacijama dobivenim do 12:00 sati od PS Stolac, CZ Stolac i člana ronilačkog kluba „Mostar“ automobil je lociran u rijeci i pokrenuta je akcija izvlačenja uz pomoć dizalice tvrtke „Hering d.d.“. U toj akciji izvučen je automobil u kojem se nalazilo 1 beživotno tijelo. S obzirom da nije pronađena druga nestala osoba ronioci su odradili pretragu terena oko mjesta pronalaska automobila, no druga osoba nije pronađena. U tijeku je daljnja koordinacija akcije vezana za pronalazak druge nestale osobe. U akciju spašavanja je uključeno i lokalno stanovništvo (20 ljudi) koje kreće u pretraživanje korita i uz korito rijeke Bregave.

Rukovodilac Federalne uprave civilne zaštite u pripravnost je stavio i Dron tim, koji će po potrebi biti angažiran tokom sutrašnjeg dana.

O svim novim informacijama bit ćete blagovremeno obaviješteni.

                                   FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR

0 odgovora

Ostavi komentar

Želiš se pridružiti razgovoru?
Napiši nešto!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *