Sažetak vanredne informacije o akciji potrage za dvije nestale osobe u Stocu, za dan 13.02.2024. godine, do 19:00 sati.-Hercegovačko-neretvanski kanton

o akciji potrage za dvije nestale osobe u Stocu,

za dan 13.02.2024. godine, do 19:00 sati.-

Hercegovačko-neretvanski kanton

Prema posljednjim informacijama dobivenih od Gradske službe civilne zaštite Stolac do 18:00 sati, Federalni operativni centar vam dostavlja sljedeće informacije:

Tokom dana nastavila se potraga za nestalim mladićem. Izvršena je pretraga korita rijeke Bregave u dužini od 21 kilometar, od mjesta nesreće do ulijevanja Bregave u rijeku Neretvu, grad Čapljina. U aktivnostima potrage sudjelovali su: tim Federalne uprave Civilne zaštite, DVD Stolac, Policija Stolac, GSS Čapljina, GSS Čitluk, Civilna zaštita Stolac i lokalno stanovništvo (oko 80 ljudi). U 18:35 sati, OCCZ HNŽ-e je zaprimio zahtjev od Gradske službe civilne zaštite Stolac za angažiranje Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva raft čamca sa potrebnom opremom i dron tim sa dva operatera. Zahtjev je dostavljen Federalnoj upravi civilne zaštite. Stanje na terenu i dalje otežava visok vodostaj rijeke, brzina proticanja i zamućenost vode. Akcija potrage nastavlja se sutra u ranim jutarnjim satima.

O svim novim informacijama bit ćete blagovremeno obaviješteni.

                                   FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR