Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 12./13.02.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara na lokaciji Pribitkovići, gdje je gorjela sušara i pomoćni objekat.

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara na lokaciji Lipnice, gdje je gorio otpad.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica imala je intervenciju na gašenju požara od 18:30 do 18:50 sati, kod hotela „Park“, gdje je gorio kontejner za otpad.

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su dvije intervencije i to jednu veću i jednu manju intervenciju.

Veća intervencija je bila na gašenju privatne kuće u ulici Sagrdžije br. 48 (Općina Stari grad). Dojavu o požaru PVJ je primila u 01:17 sati. Požar je lokalizovan u 01:28 sati a likvidiran u 01:51 sati. Požar je gasilo 12 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Manja intervencija je bila na gašenju kontejnera sa otpadom.

Tehničke intervencije

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina imala je tehničku intervenciju od 14:15 do 15:00 sati, u Ul. Ruđera Boškovića, gdje je vršila pilanje stabla koje je ugrožavalo obiteljsku kuću i Osnovnu školu.

Unsko-sanski kanton

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša imala je tehničku  intervenciju od 15:47 do 16:32 sati, u ul. Milana Pilipovića, gdje je izvršila sapiranje kolovoza nakon saobraćajne nezgode.

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Na osnovu Zahtjeva koji je uputila Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Federalna uprava civilne zaštite izdala je Naredbu o angažovanju Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom a u cilju pružanja pomoći u potrazi za nestalim osobama na rijeci Bregavi na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, grad Stolac.

Danas, do 10:00 sati, obavljene su pripremne radnje i kontrolni zaroni, a sve u cilju izvlačenja vozila iz rijeke Bregave. Sve aktivnosti se izvode uz koordinaciju sa ostalim spasilačkim službama koje su angažovane na potrazi.

                                   FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR

0 odgovora

Ostavi komentar

Želiš se pridružiti razgovoru?
Napiši nešto!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *