Nakon što je iz rijeke Bregave kod Stoca izvučen automobil sa tijelom jednog od dvojice nestalih mladića timovi FUCZ nastavljaju potragu za drugim

FUCZ je u potragu za nestalim mladićima koji su automobilom sletjeli u rijeku Bregavu na lokalitetu Pitića brijeg na području Stoca angažovala spasilačke timove, pripadnike federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom sa roniocima i potrebnom opremom. Nakon što je sinoć odlučeno da se zbog loše vidljivosti obustavi potraga za taj dan, jutros rano, obavljene su sve sve pripremne radnje, urađeni kontrolni zaroni, uključena teška mašina sa dizalicom i potrebna oprema, te je, u skladu sa operativnim planom, tim FUCZ vodio operaciju izvlačenja automobila iz rijeke Bregave u koordinaciji sa ostalim službama uključenim u potragu.
U potragu su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica, uključeni i pripadnici policije, ronilačkih klubova Mostar i Explorer, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i drugi. Iz rijeke Bregave izvučen je automobil u kome se nalazilo tijelo jednog od nestalih mladića čiji je identitet potvrđen nakon obavljenih istražnih radnji a za drugim nestalim mladićem potraga je nastavljena.

Danas (13. 02.) su spasioci i angažovane službe na terenu, uz pomoć teške mašine sa dizalicom, iz rijeke Bregave izvukli automobil u kome se nalazilo tijelo za koje se potrebnim istražnim radnjama utvrdio identitet, odnosno da pripada jednom od nestalih mladića.
Potraga je organizirana dan prije, nakon što se stolačkoj policiji (12. 2.) obratila majka mladića (M.V.) za kojeg se pretpostavljalo da se nalazio u automobilu koji je sletio u rijeku Bregavu i prijavila da njen sin nije došao kući, te da je nedostupan na telefon kao i drugi mladić (F.S.) koji se nalazio s njim u automobilu. Ove sumnje potkrijepili su i tragovi automobila koji su uočeni jučer ujutru na lokaciji Pitića brijeg.
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, odmah uključila u potragu za nestalim mladićima koji su automobilom sletjeli u rijeku Bregavu na lokalitetu Pitića brijeg na području Stoca i uputila tim sa spasiocima, pripadnicima federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom sa roniocima i potrebnom opremom.
Usljed padavina potragu je uveliko otežavala mutna i nabujala rijeka Bregava, a po dolasku tima FUCZ već je pao mrak te je i vidljivost uveliko bila smanjena pa je odlučeno da će se potraga nastaviti danas u ranim jutarnjim satima.
Potraga je nastavljena rano jutros a nakon što su obavljene sve pripremne radnje i kontrolni zaroni, uključena je i dizalica i potrebna oprema, te je, u skladu sa operativnim planom, tim FUCZ vodio operaciju izvlačenja automobila u koordinaciji sa ostalim službama uključenim u potragu.
U potragu su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica, uključeni i pripadnici policije, ronilačkih klubova Mostar i Explorer, ISS-a Mostar, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i drugi.
Iz rijeke Bregave izvučen je automobil u kome se nalazilo tijelo jednog od nestalih mladića čiji je identitet potvrđen nakon obavljenih istražnih radnji a za drugim nestalim mladićem spasioci, nastavljaju potragu.