Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 19./20.11.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSTAJI

Posavski kanton

Vodostaj rijeke Save i dalje je u opadanju na području Posavskog kantona. Visina vodostaja izmjerena jutros u 08:00 sati, na vodomjernim stanicama, iznosila je:

– Bosanski Brod ——————————-    508 cm (normalno stanje), jučer 508 cm,

– Bosanski Šamac —————————–   282 cm (normalno stanje), jučer 325 cm,

– Orašje —————————————–     540 cm (normalno stanje), jučer 578 cm.

POŽARI

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. Kakanjski vatrogasci su oko 01.00 sati, iza ponoći, u mjestu Slapna gora, sa 3 vozila gasili veliki požar, u kojem je gorjela štala, gdje se nalazilo oko 600 bala sijena. Požar je uspješno lokalizovan u jutarnjim satima, a pričinjena je velika materijalna šteta. U štali nije bilo stoke.

OŠTEČENJE ELEKTRIČNE MREŽE I VODOSNABDIJEVANJE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Dalekovod  10 kV, DIP „4 novembar“, bio je u prekidu od 19:37 do 20:12 sati, dok je trafo-stanica „Vodovod Privilica“ i dalje u prekidu, usljed čega je došlo do prekida vodosnabdijevanja sa izvorišta Privilica.

OBLAST  VODOSNABDIJEVANjA

Grad Bihać. Zbog kvara na trafo-stanici „Vodovod Privilica“, i prekida vodosnabdijevanja sa izvorišta Privilica, bez isporuke pitke vode ostala su naselja: Nova četvrt, Sokolac, Golubić, Dobrenica, Ripač, Pritoka, Orljani i Ribić i kasarna „Adil Bešić“.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ-e Ahmići i Bukve.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Iz Policijske stanice Bihać pristigla je dojava o pronalasku NUS-a, u mjestu Jezero. Još nije utvrđeno o kojoj se vrsti NUS-a radi.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE