Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 20./21.11.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSTAJI

Posavski kanton

Vodostaj rijeke Save je u opadanju na području Posavskog kantona. Visina vodostaja izmjerena jutros u 08:00 sati, na vodomjernim stanicama, iznosila je:

– Bosanski Brod ——————————-    408 cm (normalno stanje), jučer 508 cm,

– Bosanski Šamac —————————–   247 cm (normalno stanje), jučer 282 cm,

– Orašje —————————————–     500 cm (normalno stanje), jučer 540 cm.

POŽARI

Srednjobosanski kanton

Općina Jajce. Vatrogasna jedinica općine Jajce imala je intervenciju u rejonu naselja Podmilačje, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar ugašen.

Kanton Sarajevo

Grad Sarajevo. U izvještajnom periodu pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo, imali su šest intervencija na gašenju niskog rastinja.

OBLAST  VODOSNABDIJEVANJA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. Vatrogasna jedinica općine „Stari Vitez“, vrši odvoz pitke vode u MZ: Ahmići i  Bukve,  sa istakanjem u rezervoare po Programu odvoza pitke vode.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac. Prijava o postojanje NUS-a na području Lukavca, na lokalitetu Gornjeg, radi se o mini za MB 120 mm – 1 kom.

Srednjobosanski kanton

Općina Busovača. Izvršena prijava o postojanju više komada nepoznatog NUS-a, na lokalitetu Ovčarevo. Obavješten „A” tim Busovača i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Općina Hadžići. U izvještajnom periodu od strane Općinske  službe civilne zaštite Hadžići, primljene su dvije informacije o pronalasku nepoznatog NUS-a  i to u naseljima  Lokve i Kasetići.

O primljenim  informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji će navedena neeksplodirana ubojna sredstva uklonuti u narednom periodu.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE