Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 15./16.05.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina imala je intervencije na gašenju požara od 09:30 do 10:00 sati, u Višićima, gdje je gorjela trava na nasipu.

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazina imala je intervenciju na gašenju požara od 23:25 do 00:50 sati, u mjestu Muranovići, gdje je gorjelo putničko motorno vozilo.

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su 4 intervencije i to: jednu na gašenju kontejnera sa otpadom, jednu na gašenju automobila i dvije intervencije obezbjeđenja (pretakanje goriva na Međunarodnom aerodromu Sarajevo).

Zeničko-dobojski kanton

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Ozrakovići, gdje je gorio dimnjak u pržionici kafe.

ZAGAĐIVANJE OKOLIŠA

Hercegovačko-neretvanski kanton

Prema podacima FHMZ-a, indeks kvalitete zraka u 08:00 sati, uMostaru je označen kao odličan , a na Ivan Sedlu označen je kao umjeren .

OSTALO

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm  za područje grada Bihaća gdje se očekuje grmljavina.

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR