Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 17./18.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine Srebrenik, ugasila je požar na stambenom objektu, u mjestu Tinja. U požaru je izgorio krov kuće i pomoćni objekat.

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla, imala je intervencije na gašenju požara na dva stambena objekta, u naselju Kiseljak, te u ulici Jalska.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići, imala je intervenciju na gašenju  požara sijena u mjestu Brezik, uzrok požara je nepoznat.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je intervenciju na gašenju niskog rastinja.

UDESI U CESTOVNOM I ŽELJEZNIČKOM SAOBRAĆAJU

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. U mjestu Špionica, u sudaru putničkog motornog vozila i voza, smrtno je stradao vlasnik putničkog motornog vozila.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Srednjobosanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju o pronalasku NUS-a, na lokalitetu Donja Dubravica, općina Vitez, radi se o granati 120 mm

O primljenoj informaciji obavješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava, Federalne uprave civilne zaštite.

Tuzlanski kanton

„B“ tim za deminiranje FUCZ Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“, na području općine Banovići.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče i Mašinski tim FUCZ, nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“, na području općine Kalesija.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE