Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara u vremenu od 16:45 do 17:50 sati, u Ilićima, gdje je gorjela trava i otpad.

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD Stari Vitez i dalje vrši  odvoz pitke vode u MZ Ahmiće-naselje Pirići dva puta sedmično, a DVD Vitez u naselje Nadioci jednom sedmično po programu odvoza vode.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Srednjobosanski kanton

Općina Novi Travnik. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, zaprimio je  prijavu da je na lokalitetu Gornji Rastovci, pronađena ručna bomba. Prijava je po prijemu proslijeđena Timu Busovača „A“  i  Timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Od strane operativnog centra Službe CZ Stari Grad, u 09:40 sati, primljena je informacija da je, u ulici Hošin brijeg br. 25, u zemlji pronađen nepoznati NUS. Informacija o pronađenom NUS-u proslijeđena je Timu Sarajevo „A“ i Timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuto upozorenje za područja Sarajevskog, Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona zbog magle po kotlinama u jutarnjim satima.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE