Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 13./14.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

od 15:00 do 15:30 sati, na Mazoljicama, gdje je gorjela obiteljska kuća, te

od 19:10 do 19:50 sati, u Rodoču, gdje je gorio otpad i trava.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica općine Visoko, imala je intervenciju na gašenju požara gdje je gorjelo ukrasno bilje, u naselju Topuzovo polje, kod fime „Prevent“. Požar je ugašen.

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez, i dalje vrši  odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće, naselje Pirići, a DVD-e Vitez, u naselje Nadioci.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Tim „B“ FUCZ-e Tuzla, za deminiranje, nastavio je proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“, na području općine Banovići.

Tim „B“ za deminiranje FUCZ-e Žepče i Mašinski tim FUCZ-e,  nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“, na području općine Kalesija.

Dana, 13.10.2017. godine, u 13:00 sati, izvršena je primopredaja deminiranog terena civilnim organima vlasti, na zadatku „Malešići – Javor 1“, općina Gračanica. Deminirana površina iznosi cca 60.500 m².

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Dana, 13.10.2017.godine,  u 15:25 sati, pristigla je prijava o pronalasku jednog tromblona u mjestu Lisičići, općina Konjic.

Po prijemu prijava proslijeđena „A“ Timu Mostar i Timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite. 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE