Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica. Dana, 13.09.2017. godine, u 02:00 sati došlo je do požara na pomoćnom objektu u naselju Seljanuša, prilikom kojeg je izgorio pomoćni objekat i jedno grlo (krava) koja je bila objektu. Požar je lokalizovan i ugašen.

OBLAST VODONABDIJEVANJA

Kanton 10.

Općina Bosansko Grahovo. Na području Bosanskog Grahova na snazi je redukcija u snadbjevanju potrošaća vodom. Vode ima u periodu od 14 do 18 sati, dok je u ostale sate na snazi redukcija u snadbjevanju potrošaća vodom.

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. U gradu Bihaću je stavljena van snage preporuka da se voda sa svih izvorišta, kojim upravlja JP „Vodovod“ Bihać, prije upotrebe za piće prokuhava ili koristi flaširana voda, osim na punktovima Ozimice II i naselja Žegar gdje je potrebno izvršiti preventivno prokuhavanje vode prije upotrebe vode za piće.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Općina Ilidža. Dana, 12.09.2017. godine, u 15:37 sati, Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju o pronalasku NUS-a od strane PS Ilidža da su u ulici Nadosjek, pronađena dva NUS-a (2 kom. ručne bombe). O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedena sredstva uklonili istoga dana.

Tuzlanski kanton

U protekla 24 sata, Kantonalni operativni centar CZ primio je dvije prijeve o pronalasku NUS-a i to od općinskih službi CZ-a Tuzla i Sapna, o kojima je obavješten Tim za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE