Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 09./10.03.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Lukavac. Vatrogasna jedinica grada Lukavca imala je intervencijuj na gašenju požara u naselju Koksare, gdje je gorio dimnjak na privatnom stambenom objektu. Požar je lokaliziran i ugašen.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara  od 08:30 do 08:50 sati, u ul. Dubrovačka, gdje je gorio automobil. Požar je ugašen.

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su šest manjih intervencija i to: gašenje niskog rastinja, gašenje zapaljenog automobila, gašenju zapaljenog dimnjaka, gašenju kabastog otpada i dva obezbjeđenja ( kulturna manifestacija).

.

OSTALO

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Narandžasto upozorenje za cijelu BiH za period  10.03.24 god. od 10:00 sati do 11.03.24 god. do 12:00 sati, zbog udara vjetra južnog smjera brzine 40-60 km/h, a na planinama do 85 km/h.

                                          FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR