Predstavnica FUCZ na međunarodnoj konferenciji za odnose s javnošću u jugoistočnoj Evropi – PRO.PR

Predstavnica FUCZ na međunarodnoj konferenciji za odnose s javnošću u jugoistočnoj Evropi – PRO.PR

U Budvi je od 7. do 10. aprila održana “Međunarodna konferencija za odnose s javnošću u jugoistočnoj Evropi”, pod motom “Povezivanje u pokretu”.

Ova konferencija održava se po 14. put i nadograđuje komunikacijske sadržaje u skladu sa trendovima i percepcijom profesije odnosa s javnošću.

Konferencija je okupila više od 150 sudionika iz različitih zemalja, te 21 predavača koji su u ovoj oblasti sa učesnicima podijelili svoja znanja i iskustva. U tri dana konferencije mogle su se čuti različite teme iz područja odnosa s javnošću – od PR-a u lokalnoj upravi, budućnosti PR-a, do event menadžmenta, kreiranja kampanja te odnosa medija i PR-a.

Među ovogodišnjim predavačima bili su predstavnica ruskog Udruženja za odnose s javnošću, Julia Gryaznova, prof. dr. Georg Dieter Herbst i prof. dr. Thomas Musiolik sa Univerziteta u Berlinu, te direktorica korporativnih komunikacija L’Oreal Adria, Irena Šarić Dombaj.

PRO.PR konferencija ustanovljena je 2003. godine, a do sada je okupila više od 2.500 stručnjaka na području odnosa s javnošću i medija.

Federalnu upravu civilne zaštite predstavljala je Majda Kovač, viši stručni saradnik za odnose s javnošću.

{loadposition 2016-04-08}