Održana 22. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite

Na ovoj sjednici, kojom je predsjedavala ministrica Jelka Miličević, između ostalog, je razmatran i usvojen Izvještaj o izvršenju operativnog plana neutralizacije i uništavanja neeksplodirane avionske bombe koja je nedavno pronađena u Bosanskoj Otoci i Izvještaj o provedbi Odluke FŠCZ. Ove aktivnosti, uz izrečene čestitke, ocijenjene su veoma uspješnim.

U upravnoj zgradi FUCZ u Sarajevu, 30.11.2015. godine, održana je 22. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite kojom je predsjedavala ministrica Jelka Milićević, inače komandant Štaba.

Na sjednici su, pored redovnih pitanja iz nadležnosti ovoga tijela iz oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, razmatrane i aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu.

Između ostalog, razmatran je i usvojen Izvještaj o izvršenju operativnog plana neutralizacije i uništavanja neeksplodirane avionske bombe AN M116A1, koja je nedavno pronađena u Bosanskoj Otoci (općina Bosanska Krupa) i Izvještaj o provedbi Odluke FŠCZ.

Ove aktivnosti su ocijenjene veoma uspješnim.

{loadposition 2015-11-30}

Na osnovu prijedloga Federalne komisije za procjenu šteta usvojen je Izvještaj o utrošku sredstava dodijeljenih Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općini Pale (FBiH), u iznosu od 30.000,00 KM.

Na osnovu prijedloga Federalne komisije za procjenu šteta usvojene su dvije odluke, i to Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općinama Posavskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, u iznosu od 1.385 000,00 KM i Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općini Glamoč, u iznosu od 20.000,00 KM.