Na lokalitetu Sredoljin u općini Goražde deminirano 5.032 kvadratna metra sumnjive površine

Za vrijeme rata ovo područje je bilo između linija konfrontacije, predmetna lokacija je neposredno uz kuće u kojima živi lokalno stanovništvo, a na njoj se nalazi rezervoar za vodu iz kojeg se prije rata vršilo snabdijevanje pitkom vodom. Na zadatku, je bio angažovan deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite – “Goražde  B”.

Na lokaciji Sredoljin, 30 km od Goražde, očišćeno je 5.032 kvadratna metra sumnjive površine, a ovaj zadatak je manuelnom metodom rada obavio deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) – “Goražde  B”.

Za vrijeme rata ovo područje je bilo između linija konfrontacije, predmetna lokacija je neposredno uz kuće u kojima živi lokalno stanovništvo, a na njoj se nalazi rezervoar za vodu iz kojeg se prije rata vršilo snabdijevanje pitkom vodom. Pošto je prethodno izvršena sanacija objekta bilo je neophodno očistiti (deminirati) rizičnu površinu kako bi se objekat mogao snabdijevati pitkom vodom i kako bi se obezbijedili uslovi za normalan život, ali i sigurniji pristup privatnim parcelama lokalnog stanovništva.