Brzom akcijom u kojoj su učestvovali i pripadnici FUCZ spašena povrijeđena djevojka na Bjelašnici

U akciji spašavanja povrijeđene djevojke bili su uključeni pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Helikopterskog squadrona OS BiH, Gorske službe spašavanja Sarajevo, a na mjesto nesreće upućena je i ekipa Hitne pomoći te policija. 

Otac dvadesetdevegodišnje djevojke je je jučer (29. mart) u podne javio javio Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) da je njegova kćerka na lokalitetu Kabalova na Bjelašnici pala sa stijene tokom skijanja i da je zadobila povrede kičme. Teren na kojem je djevojka pala je bio nepristupačan i veoma opasan, zbog čega je zatražen helikopter OSBiH. Operativni centar FUCZ bio je u stalnoj vezi sa ocem djevojke, letačkom misijom OSBiH, MUP-om Kantona Sarajevo, Operativnim centrom KUCZ Sarajevo, Hitnom medicinskom pomoći Kantona Sarajevo i Gorskom službom spašavanja Sarajevo koji su se zajedno sa pripadnicima  FUCZ uputili ka mjestu nesreće.

Ljekar iz helikoptera spušten je do djevojke a ona je nakon imobilizacije vertikalnim transportom prebačena u helikopter kojim je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.