Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 19./20.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je interveciju na gašenju požara, od 03:50 do 04:30 sati, na Bišću Polju, gdje su gorjele elektro-instalacije, na kući.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik, imala je intervenciju na gašenju požara, na lokalitetu Dolac na Lašvi, gdje je gorjela konstrukcija drvene barake. Požar je ugašen.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je manju intervenciju na gašenju zapaljenog niskog rastinja i trave.

VODOSNABDIJEVANJE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Iz JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać, pristigla je obavijest, da je usljed obilnih padavina u proteklom periodu došlo je do povećanja vodostaja na izvorištima: Klokot, Privilica, Trbljenik, Ostrovica i Toplica, ujedno i do povećanja mutnoće vode, pa se korisnicima sa tih izvorišta preporučuje prokuhavanje vode, prije upotrebe za piće.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e “Stari Vitez”, i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće, naselje Pirići, a DVD-e “Vitez”, u naselje Nadioci.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

  • Tim „A“ Tuzla/FUCZ-e za uklanjanje NUS-a, vršio je uklanjanje NUS-a, na području općina Banovići i Doboj Istok.
  • Tim „B“ Tuzla/FUCZ-e za deminiranje, nastavio je proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“, na području općine Banovići.
  • Mašinski tim FUCZ-e i „B“ Tim za deminiranje Žepče/FUCZ-e, nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad – Olanovica 1 d“, na području općine Kalesija.

Srednjobosanski kanton

Općina Jajce. U gradu Jajcu, pronađen nepoznat NUS…1 kom..

Općina Vitez. Na lokalitetu Crveno Brdce, pronađen nepoznat NUS…1 kom..

O primljenim informacijama obaviješteni su „A“ Tim Busovača, te pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Općina Hadžići. Dana, 19.09.2017.godine, u 11:50 sati, iz Policijske stanice Hadžići, pristigla je prijava, da je u ul. Anđelka Lažetića bb, u šahtu, u blizini Tehničko remontnog zavoda, pronađeno više komada ručnih bombi i municije.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili, u toku jučerašnjeg dana.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE