Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 02./03.03.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Lukavac. Vatrogasna jedinica grada Lukavac imala je intervencije na gašenju požara i to:

– dvije intervencije u Turiji, gdje je gorjelo nisko rastinje, te

– u Babicama, gdje je gorjela šuma.

Grad Živinice. Vatrogasna jedinica grada Živinice imala je intervenciju na gašenju požara na lokalitetu Svojata, gdje je gorjelo nisko rastinje i šuma.

Grad Srebrenik. Vatrogasna jedinica grada Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara na Majevici, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Grad Gračanica. Vatrogasna jedinica grada Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara u Doborovcima, gdje je gorio pomoćni objekat.

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su 16 manjih intervencija i to: 12 na gašenju niskog rastinja, jednu na gašenju zapaljenih starih guma na otvorenom prostoru, dvije na gašenju zapaljenog otpada u kontejneru i jednu na gašenju zapaljenog automobila.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljine imala je intervenciju na gašenju požara

od 21:19 do 21:55 sati, u ul. Mostarskoj, gdje je gorio dimnjak na obiteljskoj kući.

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju na gašenju požara od 18:10 do 21:10 sati, u mjestu Dedovača, gdje je gorjela šuma.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Kakanj imala je intervencije na gašenju požara i to:

– dvije intervencije na području grada, gdje je gorio otpadni materijal u kontejnerima,

– u mjestu Rošćevina, gdje su gorjele gume.

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko imala je dvije intervencije na gašenju požara na istoj lokaciji Tušnjići, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Bosansko-podrinjski kanton

Grad Goražde. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Goražde imala je intervenciju na gašenju požara od 00:41 sati, u ulici Zaima Imamovića, gdje je gorio kontejner sa  otpadom. Požar su gasila 2 vatrogasca sa jednim vozilom.

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR