Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 04./05.06.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Lukavac. Vatrogasna jedinica grada Lukavca imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Patriotski front, gdje je gorjela električna instalacija.

Općina Banovići. Profesionalna vatrogasna jednica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara u MZ Grad II, ulica Patriotske lige, gdje je gorjelo auto u garaži.

Općina Kalesija. Profesionalna vatrogasna jednica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Zukići, gdje je gorio elektro stub. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljine imala je intervenciju na gašenju požara od 17:00 do 18:05 sati, u Sjekosama, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su tri intervencije. Jednu na gašenju kontejnera sa otpadom, manjeg požara u hangaru i manjeg požara na bageru.

TEHNIČKE INTERVENCIJE

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica vršila je obilazak požarišta u industrijskoj zoni „UNIS“ od 12:30 do 13:10 sati.

                                FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR