Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 05./06.05.2017. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica općine  Visoko imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Ravne, gdje je gorjela  brvnara.

JAKI MRAZEVI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Dana 05.05.2017. godine, na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantonalni štab civilne zaštite uputio je Vladi HNK na usvajanje prijedlog Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće na području kantona uzrokovane niskim temperaturama.

Općina Čapljina. Dana 05.05.2017, godine na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, donijeta je Odluka o prestanku stanja prirodne nesreće uzrokovane niskim temperaturama na prostoru općine Čapljina.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Kantonalni operativni centar civilne zaštite dobio je informaciju od strane Gradske službe CZ Bihać, da je u krugu dd „Kombiteks“ pronađena jedna ručna bomba i više upaljača za bombu.

O primljenoj informaciji obavješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Općina Ilijaš. Kantonalni operativni centar civilne zaštite dobio je informaciju od strane Policijske stanice Ilijaš, da je u krugu Željezare Ilijaš pronađena jedna MB granata.

O primljenoj informaciji obavješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE