Nakon osmodnevne potrage pronađena tijela dvojice mladića koji su automobilom sletjeli u rijeku Vrbas kod Jajca

FUCZ u ovu potragu uključila je svu opremu i obučene pripadnike ronilačkog i timova za spašavanje na vodi i pod vodom kako bi se tijela nestalih mladića što prije pronašla. Pripadnicima ronilačkog tima FUCZ u toku ove potrage pridružile su se i jedinice MUP-a ZDK, Ronilačka jedinica SIPE i Specijalne policijske jedinice FUP-a, pripadnici jedinice za podršku SBK iz Travnika, Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS koja u svom sastavu ima ronilačku ekipu, i ronilački klub “Neretva” iz Mostara. Nesreća se dogodila 21.5.2017. godine na magistralnom putu M-16 kada su mladići automobilom sletjeli u rijeku Vrbas kod Jajca. Automobil je izvučen iz vode i u njemu se nalazilo tijelo jedne osobe, dok se za ova dva mladića danima tragalo.

Nakon osmodnevne potrage pronađena su tijela dvojice mladića koji su 21. maja automobilom sletjeli u rijeku Vrbas kod Jajca.

U današnjoj proširenoj potrazi, koja je rezultirala pronalaskom stradalih mladića u blizini mjesta gdje se nesreća dogodila, osim pripadnika ronilačkog tima i timova za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) bila je uključena i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS koja u svom sastavu ima ronilačku ekipu, ronilačka jedinica Specijalne policijske jedinice FUP-a, jedinica MUP-a ZDK i ronilački klub “Neretva” iz Mostara. Napravljen je plan potrage, ronioci su se podijelili po rejonima i krenuli sa detaljnom pretragom. Voda se izbistrila, smanjena je količina mulja a vidljivost je bila bolja što je rezultiralo pronalaskom tijela stradalih mladića.

Dosadašnju potragu otežavala je smanjena vidljivost vode na oko pola metra zbog velike količine mulja, kiše i jakih struja. Sve je to zahtijevalo puno vremena i angažiranje većeg broja ljudi. Timovi FUCZ, obučeni za spašavanje na vodi i pod vodom, radili su i sondiranje svako pola metra sa čakljama a zbog mutne vode i slabe vidljivosti, FUCZ u potragu je uključila i tim koji je lokaciju pretražio sonarom sa kamerom.

Nesreća se dogodila 21.5.2017. godine na magistralnom putu M-16 kada su mladići automobilom sletjeli u rijeku Vrbas kod Jajca. Automobil je izvučen iz vode i u njemu se nalazilo tijelo jedne osobe, dok se za ova dva mladića danima tragalo.