Sažetak vanredne informacije

o požaru na području Tuzlanskog kantona,

za dan 10.02.2024. godine, do 15:30 sati.-

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Kladanj. Još uvjek je aktivan požar na lokalitetu Mladoševića – sliv rijeke Borovica, odjel šume 49 u blizini ratnog puta Milankovića. Teren je nepristupačan za mehamizaciju što dodatno otežava gašenje. Zadnji telefonski izvještaj u 14:10 od šefa službe CZ Općine Kladanj. Helikopterr OSBiH koji je bio spreman za gašenje ovog požara zbog objektivnih razloga nije bio u stanju da poleti,  tako da do slanja ovog izvještaja nije bilo angažmana OSBiH na gašenju požara.

Na području Kladnja danas je gašeno još nekoliko šumskih požara:

– Požar na lokalitetu Matijevići proširio se na obližnju šumu a ista vodi do rijeke te prema procjenama rijeka će zaustaviti daljnje širenje.

– Požar na lokalitetu Vučinići uspješno je stavljen pod kontrolu i ugašen.

– Požar na lokalitetu Kuljani stavljen pod kontrolu i ugašen.

– Prema telefonskoj informaciji Službe CZ Kladanj u 15:10 sati pojavile su se još dvije manje opožarene površine na lokalitetu MZ Starić.

Po nalogu Direktora Kantonalne uprave civilne zaštite i šefa Kantonalnog operativnog centra  Kantonalni operativni centar Tuzlansko kantona u stalnom je kontaktu sa šefom službe CZ Kladanj, gosp. Senadom Šarićem (razmjena informacija vrši se svakih sat), kao i sa Federalnim operativnim centrom.

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR

0 odgovora

Ostavi komentar

Želiš se pridružiti razgovoru?
Napiši nešto!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *