Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 26./27.11.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac, imala je intervenciju na gašenju požara, peći za centralno grijanje, u naselju Gnojnica. Požar je ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara putničkog motornog vozila, na benzinskoj pumpi „Brkić petrol“. Požar je ugašen. Pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Općina Tešanj. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Tešanj, intervenisala je dana 26.11.2017. godine u 10:12 sati, u ulici Vladimira Preloga, u mjestu Jelah, kojom prilikom je gorio karton u magacinu preduzeća „Muki“ doo. Prouzrokovana je materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Kanton Sarajevo                                                                                

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je jednu veću intervenciju na gašenju požara na zapaljenoj kući u naselju Binježevo.

SAOBRAĆAJNI UDESI U CESTOVNOM SAOBRAĆAJU

Zapadnohercegovački kanton

Općina Posušje. Kantonalni opertativni centar, primio je informaciju od strane MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona , o saobraćajnom udesu, koji se dogodio u mjestu Sobač, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala i pet osoba ozlijeđeno, koje su prevezene u KBC Mostar.

O S T A L O

Kanton Sarajevo                                                                                

Gorska služba spašavanja

Dana 26.11.2017. godine, u 16:20 sati, Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju putem telefona 121, od strane građanina da je ostao zaglavljen na putu, zbog velikog snijega na lokalitetu Stanari, prema Pazariću i da traži pomoć Gorske službe spašavanja.

O navedenoj informaciji obaviještena je Gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici odmah izašli na teren.

U 19:05 sati, smo obaviješteni od strane Gorske službe spašavanja, da su akciju spašavanja uspješno završili i nevedenom građaninu pomogli da se sa svojim vozilom bezbjedno izvuče iz snijega.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE