Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 25./26.05.2017. godine, do 10:00 sati

POPLAVE – VODOSTAJI

Tuzlanski kanton

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,01 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine  Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara na kotlovnici privatnog stambenog objekta u naselju Uroža. Požar je lokaliziran i ugašen.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTAVA – NUS

Unsko-sanski kanton

Općina Cazin. Iz Policijske stanice Cazin primljena informacija o pronalasku nepoznatog NUS-a u mjestu Gnjilavac. Patrola policije obilježila je mjesto pronalaska NUS-a.

Tuzlanski kanton

„A“ tim je bio angažovan na ronilačkim aktivnostima s ciljem pronalaska utopljenih osoba na rijeci Plivi i Vrbasu

“B“ tim za deminiranje Tuzla u toku dana sa predstavnicima KDZ MUP-a TK bili u potrazi za bačenim minsko-eksplozivnim sredstvom od nesavjesnog građanina na području naselja Donji Pasci.

Hercegovačko-neretvanski kanton         

Grad Mostar. Primljena informacija o pronalasku minobacačke granate u blizini Vučije glavice. Prijava proslijeđena Timu ,,A“ Mostar i  Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Srednjobosanski kanton

Općina Jajce. Primljena informacija o pronalasku ručnih bombi na lokalitetu Tvrđava – Stari grad o čemu je obavješten ,,A“ tim Busovača i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OSTALO

Zapadnohercegovački kanton

Vlada Zapadnohercegovačkog kantona, na svojoj 71. sjednici održanoj 24. svibnja, donijela je Odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području Zapadnohercegovačkog kantona.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Jajce. Tim Federalne uprave civilne zaštite nastavlja  pretragu u rijeci Vrbas za dvije nestale osobe nakon saobraćajne nesreće koja se desila 21.05.2017. godine.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE