Zahvalnica Olimpijskog komiteta BiH FUCZ za podršku u pripremi i uspješnoj realizaciji EYOF-a 2019

“Ovim putem Vam se, u ime Olimpijskog komiteta BiH, iskreno zahvaljujemo za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem ste čelu u pripremi, organizaciji i realizaciji održavanja XIV Zimskog Evropskog festivala mladih (EYOF) 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo… Neka ovaj naš zajednički put uspjeha ostavi otvorena vrata za nove pozitivne primjere saradnje”, piše, između ostalog, u zahvalnici Olimpijskog komiteta BiH koju su potpisati predsjednik Siniša Kisić i potpredsjednici prof. dr. Izet Rađo i Marijan Kvesić.  

Na adresu Federalne uprave civilne zaštite, odnosno na ime direktora Fahrudina Solaka, stiglo je pismo zahvalnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine za podršku nedavno završenom Olimpijskom festivalu mladih – EYOF 20019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

“Ovim putem Vam se, u ime Olimpijskog komiteta BiH, iskreno zahvaljujemo za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem ste čelu u pripremi, organizaciji i realizaciji održavanja XIV Zimskog Evropskog festivala mladih (EYOF) 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo”, piše, između ostalog, u zahvalnici Olimpijskog komiteta BiH koju su potpisati predsjednik Siniša Kisić i potpredsjednici prof. dr. Izet Rađo i Marijan Kvesić.

U ovoj zahvalnici je još navedeno da zbog uspješne organizacije ovog velikog sportskog događaja, na ovaj način i sa FUCZ žele podijeliti istinsko zadovoljstvo koje ih prati još od začetka same ideje organizacije EYOF-a pod sloganom “Dva grada, jedan san”, čija realizacija ne bi bila moguća bez nesebičnog učešća, istinskog zalaganja, profesionalizma i prijateljskog duha pripadnika FUCZ.

Iz Olimpijskog komiteta BiH su još jednom podsjetili da su upravo oni kreirali ideju EYOF-a u našoj državi i u proteklih 10 godina na njoj naporno radili sa svim segmentima bh. društva u cilju promocije i isticanja univerzalnih olimpijskih vrijednosti (poštovanja, povjerenja, izvrsnosti)  koje su preplavile našu državu posebno tokom podržavanja EYOF-a.

“Predanosti i profesionalni pristup Vas i svih uposlenika u Federalnoj upravi civilne zaštite, dao je nemjerljiv doprinos da organizacija ovog velikog projekta postigne najviše ocjene, a trag EYOF-a, koji će nesumljivo ostati budućim generacijama Bosanaca i Hercegovaca, trajno će podsjećati na iskazano povjerenje, istrajnost, snagu i ponovno oživljeni Olimpijski duh u BiH. Neka ovaj naš zajednički put uspjeha ostavi otvorena vrata za nove pozitivne primjere saradnje”, navedeno je na kraju ove zahvalnice Olimpijskog komiteta BiH koju su uputili Federalnoj upravi civilne zaštite.