Timovi FUCZ izvršili dezinfekciju 82 poplavljena objekta na području Kladnja i Živinica

Nakon što su prethodnih dana timovi Federalne uprave civilne zaštite koji su angažovani na pomoći stanovništvu u gradovima i općinama koje su najviše pogođene poplavama u Tuzlanskom kantonu ispumpali vodu iz poplavljenih objekata u naseljima na području Kladnja i Živinica, danas su izvršili i njihovu dezinfekciju. Dezinfikovana su 32 privatna objekta koji su bili poplavljeni u naseljima Kotornica, Stari Đurđevik, Nukići, Brod, Maline i Dubrave na području Živinica a 50 objekata u Novom Naselju-Stupari, Stupari-Centar i Čitluk u općini Kladanj. FUCZ je obezbijedila i 80 isušivača vlage koji su prethodnih dana podijeljeni stanovništvu na području Kladnja i Živinica kako bi se objekti što prije stavili u funkciju.

Nakon što su timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) zbog poplava na području Tuzlanskog kantona, po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK), angažovani na ispumpavanju vode u poplavljenim objektima u naseljima na području Kladnja i Živinica, danas su (25. juni) izvršili i njihovu dezinfekciju. Dezinfikovana su 32 privatna objekta koji su bili poplavljeni u naseljima Kotornica, Stari Đurđevik, Nukići, Brod, Maline i Dubrave na području Živinica a 50 objekata u Novom Naselju-Stupari, Stupari-Centar i Čitluk u općini Kladanj.

Izvršena je i dezinfekcija 2000 m2 u Centru namještaja “Malagić” u Živinicama.

FUCZ je obezbijedila i 80 isušivača vlage koji su prethodnih dana podijeljeni stanovništvu na području Kladnja i Živinica kako bi se omogućila njihova sanacija a poplavljeni objekti što prije stavili u funkciju.

Federalna uprava civilne zaštite obezbijedila je i 100 litara dezinfekcionog sredstva i leđne prskalice kojima se izvršila dezinfekcija objekata.