Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 31.10./01.11.2020.godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

 

Prikaz broja zaraženog stanovništva Covid-19 u F BiH za prethodni dan, prema informacijama objavljenim od strane Federalnog zavoda za javno zdravstvo na dan, 31.10.2020. godine, do 24:00 sati.

 

KANTON NOVOZARAŽENIH UKUPNO AKTIVNIH
Unsko-sanski kanton 18 346
Posavski kanton 20 112
Tuzlanski kanton 83 1184
Zeničko-dobojski kanton 21 1345
Bosansko-podrinjski kanton Goražde 2 210
Srednjobosanski kanton 28 667
Hercegovačko-neretvanski kanton 143 2874
Zapadnohercegovački kanton 24 894
Kanton Sarajevo 20 3777
Kanton 10 53 530
Federacija BiH 412 11939

 

POŽARI 

 

Tuzlanski kanton

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara na lokalitetu Vidikovac, gdje je gorjela šuma na površini od oko 100 m².

Grad Gračanica. Vatrogasna jedinica grada Gračanica imala je manju intervenciju na gašenju požara u naselju Donja Orahovica, gdje je gorio otpad.

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara u Prvoj ulici, gdje je gorio otpad.

Grad Srebrenik. Vatrogasna jedinica grada Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Ivana Markovića Irca, gdje je gorio pomoćni objekat.

Grad Živinice. Vatrogasna jedinica grada Živinice imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Donje Dubrave, gdje je gorjela veća količina bala sijena (oko 1500 komada).

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju u naselju Solina, gdje je došlo do manjeg požara na kući.

Svi požari su ugašeni.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je dvije intervencije na gašenju požara: u naselju Banlozi, gdje je gorio automobil i jednu intervenciju na gašenju otpadnog materijala u gradu.

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Maglaj imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Prvi mart, gdje je gorio automobil koji se zapalio u vožnji. Na vozilu pričinjena materijalna šteta, nije bilo povrijeđenih.

Svi požari su ugašeni.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je tri intervencije na gašenju požara, i to:

– od 09:15 do 09:40 sati, na Rudniku gorio otpad,

– od 17:20 do 18:05 sati, na Buni gorjelo nisko rastinje,

– od 19:40 do 20:05 sati, u ul. K.Tomislava gorjelo nisko rastinje.

 

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Banjalučka, gdje je gorjelo putničko vozilo.

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine V.Kladuša imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– od 13:30 do 14:47 sati u ul. Ive Marinkovića, gdje je došlo do požara na stambenom objektu-kući. Povrijeđenih lica nije bilo, pričinjena je veća materijalna šteta,

– od 20:03-21:36 sati u mjestu Polje, gdje je došlo do požara na stambenom objektu-kući. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije na gašenju požara.

 

Tehničke intervencije vatrogasaca

 

Unsko-sanski kanton

Općina Bosanska Krupa. Vatrogasna jedinica Bosanska Krupa imala je intervenciju na izvlačenju unesrećenih iz vozila.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina imala je od 17:10 do 17:48 sati intervenciju na čišćenju ulja sa ceste.

 

OŠTEĆENJE VODOVODNE MREŽE

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. I dalje zbog zamućenja vode na izvorištima Klokot, Ostrovica, Privilica i Trbljenik, koje su prouzrokovale obilne kišne padavine, preporučuje se potrošačima prokuhavanje vode prije upotrebe za piće. Voda sa izvorišta, Gata i Toplica je zdravstveno ispravna.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE