Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 31.01./01.02.2020. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

 

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazina, imala je tri intervencije na gašenju požara, i to:

– od 11:50 do 13:20 sati, u mjestu Skokovi, gdje je gorjela šuma i nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom,

– od 17:50 do 19:20 sati, u mjestu Tržačka Raštela, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar su gasila tri vatrogasca s jednim vozilom,

– od 21:40 do 23:30 sati, u mjestu Podgredina, gdje je gorjelo nisko rastinje i borovi. Požar su gasili dva vatrogasca s jednim vozilom.

Općina Ključ. Vatrogasna jedinica općine Ključ, imala je intervenciju na gašenju  požara od 15:55 do 16:30 sati, u naselju Bašče, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom.

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj imala je intervenciju na gašenju putničkog motornog vozila, u naselju Hrvatinovići. Požar je ugašen, pričinjena je manja materijalna šteta.

 

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imali su sedam intervencija, i to: četiri na gašenju električnih stubova, jednu na gašenju dimnjaka, jednu na gašenju pomočnog objekta-šupe, te jednu na gašenju putničkog motornog vozila.

 

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac, imala je intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka, na objektu u ul. Partizanski put bb.

Grad Gračanica. Vatrogasna jedinica grada Gračanica, imala je intervenciju na gašenju šumskog požara, u naselju Lukavica.

 

 

UNIŠTAVANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na sedam lokacija na području općina Bosanska Krupa, Banovići, Tešanj i Ilidža, timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 18 eksplozivnih sredstava, 689 komada pješačke municije i 4 okvira za automatsku pušku.

 

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite, nastavlja da radi na prikupljanju informacija iz svih dostupnih izvora, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, u punom kapacitetu uključi u nastavak potrage za svim nestalim osobama za kojima je ova Uprava vršila potrage, a koje do danas nisu pronađene.

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE