Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH,za dane 29./30.03.2016. godine, do 10:00 sati

POPLAVE – VODOSTAJI

Tuzlanski kanton

Vodostaj na HA Modrac

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati, iznosio je 199,20 m.n.m.. Tačka preljeva je 200 m.n.m.. U odnosu na mjerenje jučer u 07,00 sati, nivo je niži za 13 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 55 m3/s.

Posavski kanton

Vodostaj rijeke Save i dalje je u opadanju duž toka kroz Posavski kanton.

Visina vodostaja, izmjerena jutros u 07:00 sati, na vodomjernim stanicama iznosio je:

–   Bosanski Brod —————————  490 cm  (pripremno stanje), jučer 529 cm,

–   Bosanski Šamac ———————–   406 cm  (pripremno stanje), jučer 448 cm,

–   Orašje ————————————- 650 cm  (pripremno stanje), jučer 692 cm.

POŽARI

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. TVJ-a Bihać imala je jednu intervenciju od 19,10 do 21,00 sati, u mjestu Klokot, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Općina Bosanska Krupa. TVJ-a Bos. Krupa imala je jednu intervenciju od 19,00 do 19,20 sati, u mjestu Vranjska, gdje je gorjela trava, požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Općina S. Most. TVJ-a S. Most imala je jednu intervenciju od 21,45 do 23,30 sati, u mjestu Brajića tavan, gdje je gorjela trava. Požar su gasila tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. PVJ Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara, niskog rastinja u naselju Ježinac, pored magistralnog puta M-1.8, Tuzla – Orašje.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Žepče. Vatrogasci su imali intervenciju, na području Mjesne zajednice Željezno polje, u selu Mjestova Ravan, gdje je gorjela samoposluga, požar je ugašen.

Općina Kakanj. U naselju Bičer, vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara, trave i niskog rastinja. Požar je ugašen.

OŠTEČENJE ELEKTRIČNE MREŽE

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Neum. Iz JP EP HZHB, informacija da će danas od 12:00 do 16:00 sati, zbog radova, bez el. energije biti područje Općine Neum.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA – NUS

Tuzlanski kanton

TUN tim A“ FUCZ je vršio izuzimanje i uništavanje NUS-a, na području općine Kalesija i Tuzla.

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ, nastavio je izvođenje radova na zadatku Kazin tuk – Zelina, na području općine Kalesija.

U toku dana 29.03.2016. godine KOC Tuzla je zaprimio prijavu o postojanju NUS-a, iz Općinske službe civilne zaštite Teočak, radi se o nepoznatom NUS-u.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Od strane Tima FUCZ-e, za uklanjanje NUS-a, na području mjesta Moščanica, uklonjeno je zrno RPG-a, koje se nalazilo na Regionalnoj deponiji smeća. NUS je bio propisno obilježen i označen.

O S T A L O

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Za danas, 30.03.2016.godine, predstavnici radnika „Krivaja-Mobel“ Zavidovići zakazali su okupljanje radnika na gradskom stadionu NK „Krivaja“ Zavidovići, u ulici Safvet bega Bašagiča sa početkom u 10,00 sati. Na okupljanje su putem elektronskih medija i djeljenjem letaka pozvali sve građane općine Zavidovići.

Takođe su tražili da svi koji rade danas od 10,00 do 12,00 sati obustave svoj rad, u znak solidarnosti sa radnicima.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE