Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 28./29.05.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 Unsko-sanski kanton

 Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada  Bihaća imala je intervenciju od 19:01 do 19:20 sati u Ul. Dr Irfana Ljubijankića, zbog zapaljenja putničkog motornog vozila Škoda Felicia. Intervenisali su tri vatrogasca sa vozilom. Pričinjena je manja šteta.

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica Sanski Most imala je intervenciju od 00:43 do 01:00 sati kod sportske dvorane, zbog zapaljenja plastičnog kontejnera za reciklažu. Požar su gasili dva vatrogasca sa vozilom.

 Hercegovačko-neretvanski kanton 

Općina Čapljina. Ugašena su dva požara na lokalitetu Modriča i Prebilovcima gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Kanton Sarajevo

 Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo  u izvještajnom periodu imala je osam manjih intervencija  (četiri na obezbjeđenju događaja, dvije na gašenju zapaljenog kontejnera, jedna na gašenju el.instalacije, i jedna na gašenju zapaljene ventilacije.

 O S T A L O

 POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Kanton 10.

Općina Tomislavgrad. Starica Anica Pobrić (89) iz Gornjeg Brišnika općina Tomislavgrad koja je nestala prije tjedan dana još nije pronađena. Danas je pokrenuta opsežna akcija traženja gdje uz mještane učestvuju i pripadnici gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, pripadnici specijalne policije MUP-a HBŽ i duvanjski vatrogasci.

 OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE