Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 28./29.04.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara na stambenom objektu, u mjestu Borić.

Grad Srebrenik. Vatrogasna jedinica grada Srebrenik imala je dvije intervencije na gašenju požara i to:

  • u naselju Babunovići, gdje je gorio pomoćni objekat,
  • u naselju Behrani, gdje je gorila kuća.

 

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik, imala je intervenciju na gašenju požara u stanu, u mjestu Kalibunar. Požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je intervenciju na gašenju manjeg požara na balkonu privatne kuće.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju o pronalasku eksplozivnog sredstva, od strane PS Čitluk.

O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

 

O S T A L O 

POTRAGA ZA NASTALIM OSOBAMA

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE 

 

Od jutros je intenzivirana potraga za Ružicom Bičvić, koja je nestala 20.04.2019.godine, u naselju Dobrinja. U potrazi će na terenu raditi veći broj uposlenika Federalne uprave civilne zaštite sa svim raspoloživim sredstvima.

Federalna uprava civilne zaštite, u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom 54-godišnjom ženom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15.04.2019. godine, na području općine Srebrenica, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona, u potrazi za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu dana 02.04.2019.godine. Federalna uprava civilne zaštite, vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage.

 

 

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je Žuti nivo upozorenja za veći dio Bosne i Hercegovine, gdje se očekuju padavine od 20 do 50 l/m2 .

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE