Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 27./28.04.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most, imala je intervenciju u mjestu Naprelje, gdje je došlo do požara na pomoćnom objektu-šupa sa drvima.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je dvije intervencije na gašenju požara suhe trave i niskog rastinja, od 16:15 i 20:45 sati, u mjestu Palinovići, požari su ugašeni

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Kakanj, imala je intervenciju na gašenju šumskog požara, u naselju Modrinje, požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je četiri manje  intervencije na gašenju požara i to: dvije intervencije na gašenju devastiranog objekta, jedna intervencija na gašenju zapaljenog dimnjaka, te jednu intervenciju na gašenju električne instalacije.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju o postojanju eksplozivnog sredstva, od strane PS Jablanica.

O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NASTALIM OSOBAMA

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

Federalna uprava civilne zaštite, u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom 54-godišnjom ženom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15.04.2019. godine, na području općine Srebrenica, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona, u potrazi za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu dana 02.04.2019.godine. Federalna uprava civilne zaštite, vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je Žuti nivo ušpozorenja za veći dio Bosne i Hercegovine, gdje se očekuje grmljavina.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE