Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 27./28.12.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla,  imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Vakufska br. 9, gdje je gorio dimnjak na stambenom objektu.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara u ul. A.I.Zovke, gdje je gorio stan.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica, imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Trg oslobođenja, gdje je gorio dimnjak na stambenom objektu.

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Bihaća, imala je intervenciju u naselju Mali Lug, na gašenju zapaljenog dimnjaka na stambenom objektu.

 

Srednjo-bosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik, imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Bosanska, u kojem je gorio dimnjak na privatnoj kući. Požar je ugašen.  

Općina Vitez. Pripadnici DVD-e Stari Vitez, imali su intervenciju na gašenju požara, u ul. J. Kurevije, gdje je gorio dimnjak na privatnoj kući. Požar je ugašen.

  

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je manju intervenciju na gašenju požara u stanu.

 

ZAGAĐENJE ZRAKA – OKOLIŠA

 

Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK-a, kvalitet zraka za dan 27.12.2018. godine, odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima: Skver, BKC-e, Bukinje, Lukavac i Mobilna: Banovići, dok je na lokalitetu Živinice, odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTAVA  – NUS

 

Kanton Sarajevo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Sarajevo, primio je informaciju od Policijske stanice Hadžići, da su u ul. Bratstva i jedinstva bb (Tarčin), pronađene dvije ručne bombe.

 

O primljenoj  informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite.

 

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES, sa područja tuzlanskog kantona, vršili su uklanjanje eksplozivnih sredstava na području općine Doboj (Republika Srpska).

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE